ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Жовківської райради задоволений розумінням проблеми існування Грибовицького сміттєзвалища

|

„Я задоволений тим, як нове керівництво ЛОДА ставить принципово питання – зазначив у коментарі „Львівському порталу” голова Жовківської районої ради Ігор Максимів. – „Олійник спобував розкласти все по поличках”. Хоча,за його словами, трохи прикро, що все, що робиться з боку міськради і в цьому і в минулому році, робиться під тиском територіальних горомад.

„Ми розуміємо, що сміття зі Львова потрібно виводити і що Львів і ми це єдина ціла львівська територіальна громада, але хотілося б щоби у виступах представники міськради більш делікатно підходили до оцінки” – зазначає Максимів.

І. Максимів нагадав, що у чотиристоронній угоді є останній пункт, що Жовківська райрада бере на себе зобов’язання не приймати рішення щодо зупинки діяльності сміттєзвалища, якщо буде дотримуватися угода і будуть робитися кроки по дотриманню екологічного законодавства. „Хочу сказати, що головний санітарний лікар Львівської обаласті пан Павлів минулого року сміттєзвалище, здається, закрив. Обласне управління екології займає менш принципову позицію, але питання треба вирішувати” – наголосив він.

На думку голови райради, відповідальність за ту шкоду, яка була заподіяна мешканцям прилеглих до сміттєзвалища сіл, може наступити в розмірі мільйонів гривень, бо там є захоронено відходи ще військово промислового комплексу міста Львова, підприємств, гальванічних цехів. „По тих договорах, які були прийняті в минулому, вже мав бути котлован” – наголосив він. Сьогодні облрада своє рішення про закриття сміттєзвалища практично зняла. На думку І. Максиміва, якщо будуть виконуватися перспективи, якщо громада сіл бачитиме, що проблема вирішується, що біда йде в сторону, то якось з розумінням поставляться до такого рішення. „Якщо побачимо, що питання по суті не вирішується, то знову буде за принципом „хочеш миру – готуйся до війни”” – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *