ОСТАННІ НОВИНИ

У Дублянах проводять виставку-продаж військового майна

|

На території мобільної військової частини у Дублянах поблизу Львова відкрилася виставка-продаж надлишкового військового майна. Як передає кореспондент „Львівського порталу”, на виставці зібрані основні зразки автомобільної, бронетанкової, інженерної медичної техніки та майна, які знаходяться на озброєнні та забезпеченні у військах ЗахОК.

Як відзначають організатори, головна мета виставки – вивчити попит та узагальнити отримані дані, а відтак надати інформацію керівництву Міноборони та Кабміну на отримати дозволи на проведення безпосередньої реалізації техніки та майна. Як повідомив заступник міністра оборони України В‘ячеслав Кредисов, до продажу підготовлено близько 10 тисяч товару на території ЗахОК, з них 4259 – броне- та автотехніки 3655 – техніка тилу. За його словами, уже зголосилося близько 500 покупців.

Серед виставленої на продаж техніки мотоцикли, „уазики”, вантажні автомобілі, автопаливозаправники і автоцистерни, військові кухні та хлібопекарські машини, електростанції потужністю до 230 кВт. Також представлено військові тягачі і стенди з вертольотами ціною від 420 тисяч до 2 мільонів. Це вже третя подібна виставка у ЗахОК – перші дві були в Ужгороді та Рівному. На виставку запрошені представники 9 ОДА Західного регіону України. Вона триватиме до першого липня у Дублянах, і паралельно у Хмельницкій області.

Як зазначив командуючий військами ЗахОк Михайло Куцин вартість залишкової техніки, яка виставлена на продаж, складає 141 мільйон гривень. Однак, якщо нормально спрацюють механізми, запропоновані заступником міністра оборони, від розпродажу ЗахОк розраховує отримати близько 2,5 мільярдів гривень.

“Подібні акції спрямовані на те, щоб людина в погонах більше не думала про фінанси” – наголосив В.Кредисов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *