ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці сподіваються, що урядова комісія вирішить непорозуміння з митницею

|

Представник Комітету підприємців Львівщини Олег Мандюк переконаний, що результати комісії Кабміну, яка приїхали з’ясовувати ситуацію довкола діяльності митниці у Львівській області, принесуть якісь суттєві зміни. “Я переконаний, що керівник уряду налаштована зробити позитивні зміни” – повідомив О. Мандюк у коментарі “Львівському порталу”.

Олег Мандюк зазанчив, що нова влада намагалася замінити канди в усіх стурктурах, проте на митниці кадри не змінилися, а “були просто переставлені з одних митниць на інші”. Саме те, що на митниці працює стара команда, на думку представника Комітету підприємців Львівщини, обумовлює ті процеси, які відбуваються. “До нас надходять повідомлення з митниць про зловживання. Якщо раніше возили контрабанду великими машинами, то тепер маленькими. Ставки піднято за здійснення контрабанди” – вважає він. Критикуючи діяльність митних органів у Львівськкій області, на його думку, підприємці намагаються привернути увагу уряду до існуючих проблем, оскільки після зміни влади в країні митниця області все одно працює за старими схемами. “Всі проблеми в кадрах” наголошує Мандюк.

Водночас, О. Мандюк зазначив, що теперішнього начальника Львівської митниці Зеновія Буричка підприємці критикували тому, що він певний час виконував обов’язки керівника Західної регіональної митниці, яка об’єднувала всі митниці області. “Тому тоді до нього і були претензії, але фактично претензії є до всіх митниць. Буричко це спрйняв як особисте і тому цей конфлікт почав впливати на ситуацію” вважає Мандюк.

Нагадаємо, 19 травня Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила членам Кабмиіну розібратися в ситуації, що склалася довкола діяльності на митниці у Львівській області. Приводом для цього стало звернення Комітету підприємців Львівщини, у якому підприємці наголошували на відсутності якісних змін в роботі митниці, адекватної роботи в боротьбі з корупцією та хабарництвом. Окремим пунктом була й “гіперпомаранчевість” деяких керівників митниці. На думку підприємців, нові призначення “старих кадрів” по Львівській митниці засвідчили, що кадрова політика не зазнала змін, в кращому випадку відбувається ротація по службовій вертикалі або горизонталі в новостворених митницях при реорганізації Західної регіональної митниці.


Ще місяць тому голова Комітету підприємців Львівщини Тарас Сосновський зазначав, що новопризначений голова Львівської митниці Зеновій Буричко підприємців Львівщини не влаштовує. „На Львівській митниці процеси, які мали б проходити на загальноукраїнському рівні, саботуються. Наша позиція – потрібно змінити керівника” – наголошував. Зокрема, він наголошував на тому, що підприємцям для супроводу товару через митницю потрібно близько 150 різних довідок, проте частину з них вимагають лише відповідно до наказів голови Львівської митниці. „Є багато наказів, які утруднюють проходження митних процедур” – зазначав Сосновський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *