ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок просить порушити кримінальну справу проти Наталі Вітренко

|

Народний депутат України Олег Тягнибок просить порушити кримінальну справу проти лідера Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко.

«На сьогоднішньому ранковому засіданні парламенту голова Верховної Ради України Володимир Литвин зачитав мій депутатський запит до генерального прокурора України Святослава Піскуна, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, голови СБУ Олександра Турчинова щодо порушення кримінальної справи у зв`язку з державною зрадою та посяганням на суверенітет і територіальну цілісність України, які вчинила лідер ПСПУ Н.Вітренко та інші учасники мітингу в Сімферополі 19 квітня 2005 року, присвяченому 222-й річниці маніфесту про включення півострова Тамань та Криму до складу Росії», – повідомив кореспонденту Західної інформаційної корпорації О.Тягнибок.

Довідка: 19 квітня російська община Криму відзначила 222-у річницю оголошення маніфесту Катерини II «Про включення острова Тамань і півострова Крим до складу Російської імперії». Мітингуючі тримали партійні прапори, прапори Росії та Криму, а також гасла «Украинец, русский, белорус – возродим священный союз!», «Партия Русский блок – партия русско-украинского единства», “Навеки с Россией” — Всеукраинское народно-патриотическое движение”.

Участь у мітингу взяли лідер ПСПУ Н.Вітренко, лідер партії «Держава» Геннадій Васильєв, депутат Державної думи Росії Віктор Алксніс, який зокрема висловився, що рішення про передачу Криму до складу України у 1954 році — неправове і неконституційне.

В.Алксніс заявив, що поки існував Радянський Союз, питання так не стояло, але з урахуванням того, що «Україна дрейфує у ворожий для Росії табір, Росія буде змушена думати, як бути зі статусом Криму для повернення півострова до складу Росії».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *