ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартував міжнародний фестиваль "Карпатські візерунки"

|

У нашому місті відкрився VII Міжнародний фестиваль народного танцю „Карпатські візерунки – 2005”. Щоб взяти у ньому участь, до Львова з’їхалися народні колективи Македонії, Литви, Польщі та Словаччини – розповіла „Львівському порталу” заступник директора фестивалю Ірина Тирпак.

Колона з 16-ти молодих колективів стартувала від пам’ятника Данилові Галицькому та пройшлася проспектом Свободи. Наразі молоді танцюристи зупинилися біля пам’ятника Т.Шевченку, де й демонструють народні костюми, очікують на офіційне відкриття фестивалю та на початок презентаційного концерту.

Завтра ж іноземні колективи даватимуть концерти у Жовкві, Перемишлянах та в Буську. А на день Львова танцюристи міста, Львівської області та іноземні гості об 11 годині виступатимуть на центральній сцені в парку культури ім. Б.Хмельницького.

Закриття „Карпатських візерунків”, гала-концерт та нагородження учасників заплановане на 17 годину восьмого травня. Дійство відбуватиметься на сцені Центру творчості дітей та юнацтва Галичини.

Нагадаємо, Міжнародний фестиваль народного танцю „Карпатські візерунки” раз у два роки в нашому місті відбувається з 1989 року. Однак, через брак коштів востаннє танцюристи презентувалися ще в 1997 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *