ОСТАННІ НОВИНИ

На "Іскрі" Анатолій Кінах урочисто відкривав нову піч

|

Сьогодні на відкритому акціонерному товаристві „Іскра” за участі першого віце-прем’єр-міністра України Анатолія Кінаха відбулося урочисте відкриття печі для виплавки чорного скла – повідомив кореспондент „Львівського порталу” з місця події.

Нова піч є єдиною на території країн СНД. Її виготовила і змонтувала польська фірма „Техгласс”. Піч цілком автоматизована, а тому усі її параметри – горіння газу, вихід скла з печі та його хімічний склад – є стабільними, що дає можливість виготовляти цоколі високої якості. Крім того, нова піч буде економнішю, аніж стара. Показник споживання кілокалорій на кілограм скла становить максимукм 2,5 тисячі Ккал, тоді як у старій печі цей показник становить 9,5 тисяч Ккал.

Потужність нової печі становить 2,2 тисячі тонн готової продукції на рік.
На підприємстві кажуть, що майже 60% виробленого чорного скла будуть експортувати в Європу. Майже 50% продукції „Іскра” постачатиме польському підрозділу компанії „Philips”, а ще 10% експортуватимуть в Росію. Решту скла підприємство використовуватим для власного виробництва.

ВАТ „Іскра” єдине в Україні світло-технічне підприємство, що має повний завершений технологічний цикл виробництва. Продукція підприємства випускається під 20-ма торговими марками та експортується в 31 країну світу.
Експорт продукції становить 50% від виробленої продукції.

У минулому році дохід підприємства склав 153 мільйони гривень, що на 70% більше аніж в 2003 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *