ОСТАННІ НОВИНИ

У навчальний період кількість хронічних захворювань зростає у 2,5 раза

|

“Цьогоріч Всесвітній день здоров’я проходить під дивізом здорової матері та дитини” – зазначив головний лакар Міської клінічної дитячої лікарні, голова постійної депутатської комісії міськради з охорони здоров’я та соціального захисту Дмитро Квіт. За його словами, протягом трьох років вони проводять анкетування та обстеження дітей міста і дійшли висновку – за час навчання дітей у школах кількість хронічних захворювань зростає у 2,5 раза.

Причинами такого різкого зростання хронічних захворювань, на думку головного лікаря, є і екологічне середовище, і якість харчування, і стреси. Він також наголосив, що наразі відсутні дієві програми у школах, які б виховували дітей культ здоров’я. “Ми маємо ріст хронізації захворбювань, комбінації захворювань, нетиповості перебігу хворіб і помолодінні певних захворювань” – наголосив Д. Квіт. Так, за його словами, якщо ще 10 років тому захворювання шлунково-кишкового тракту у дітей було радше вийнятком, то тепер такі випадки трапляються чи не щоденно. До речі, Д. Квіт зазначив, що 40% пацієнтів їхньої лікарні – діти з неповних сімей, у яких батьки виїхали за кордон.

Дмитро Квіт поінформував журналістів, що на медикаменти для однієї дитини в середньому передбачено 3,5 гривні в день. Щорічно вони проводять анонімне опитування серед батьків і як з’ясувалося, 36% госпіталізованих минулого року взагалі не купляли медикаментів, а 90% довелося купляти ліки на третій день від початку лікування. Головний лікар наголосив, що у реанімації для новонароджених вони мають 100% медичне забезпечення, у реанімації для дітей старшого віку – 90%, також 1005 медичне забезпечення передбачене для лікування малозабезпечених.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *