ОСТАННІ НОВИНИ

1875 абітурієнтів складатимуть тести у Львівському регіональному центрі тестування

|

1875 абітурієнтів зареєструвались у Львівському регіональному центрі тестування і протягом квітня складатимуть тести з української мови, історії та математики – повідомив директор центру Павло Хобзей.

9 квітня у Львівському регіональному центрі тестування відбудеться тестування з української мови, 16 квітня – з математики, 23 квітня – з історії.

Пан Хобзей зазначив, що у правилах прийому до вищих навчальних закладів вказано: результати тестування визнаються за вступне випробування всіма ВНЗ України, однак тести можна складати лише за непрофільними для обраної спеціальності предметами, а за профільними – лише за згодою навчального закладу. Однак поки жоден вищий навчальний заклад не висловив такої згоди. Крім того абітурієнти можуть складати тест лише з одного предмету.

Робота Центру тестових технологій поки-що фінансується за рахунок коштів фонду „Відродження”. Хоча Кабінет Міністрів прийняв постанову про фінансування Центру, однак поки що невідомо, чи кошти виділено. Павло Хобзей зазначив, що зараз Міністерство освіти намагається відшукати позабюджетні кошти для фінансування Центру тестових технологій, повідомляє «Гал-info».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *