ОСТАННІ НОВИНИ

Реабілітованим виплатять компенсації

|

Сесія Львівської обласної ради затвердила Програму соціального захисту та виплати грошової компесації реабілітованим громадянам у Львівській області. Кошторис програми предбачає: 100 тисяч гривень – на виплати відшкодувань реабілітованим з бюджету, 1 млн. грн – на функціонування реабілітаційного центру „Говерла” та 900 тис. грн – для забезпечення проїзду в автотранспорті реабілітованих, учасників бойових дій та репресованих.

Мета цієї програми – розв’язати комплекс проблем у сфері соціального захисту реабілітовани та ветеранів визвольних змагань. Рішенням сесії обласну комісію з питань поновлення прав реабілітованих зобов’язали: надавати медичну допомогу, проводити семінари з навчання з спеціалістами; вживати заходи до службових осіб, які порушують права реабілітованих, періодично висвітлювати матеріали перевірок у ЗМІ; організовувати на базі міських та районих комісій семінари із членами комісій з вивчення законодавства. А обласну комісію з питань визначення статусу ветеранів УПА програма зобов’язує налагодити контакт з Братством вояків УПА, районними та міськими радами щодо належного пільгового забезпечення ветеранів УПА.

Наголошено також, що обласна комісія розуміє скарги громадян щодо незначної фінансової компенсації і на засіданнях вишукує можливості прийняття рішень про відшкодування їх максимальної суми – 600 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *