ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник запропонував Ющенкові влаштувати український Давос у Трускавці

|

17 березня 2005 р. на запрошення Президента України Віктора Ющенка відбулась зустріч голови Львівської обласної державної адміністрації Петра Олійника з главою держави. Як повідомила “Львівський портал” прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович, під час зустрічі керівник області детально ознайомив Віктора Ющенка з соціально-економічною ситуацією на Львівщині, особливу увагу керівник держави приділив питанню боротьби з економічними злочинами в області і акцентував на своїй особливій увазі до цього питання.

Петро Олійник розповів також про підготовку до святкування 750-річчя міста Львова. «Приємно відзначити той факт, що Президент України вважає, що усі заходи, пов’язані із святкуванням цього дня, необхідно розглядати через призму збереження історико-архітектурної пам’ятки України і саме Львів має стати перлиною серед міст Європи», — повідомив Петро Олійник.

Що стосується святкування 60-чя визволення України від німецьких загарбників на Львівщині, то за словами Петра Олійника Президент відзначив не лише роль радянських воїнів у цій перемозі, а й також великий вклад воїнів Української повстанської армії. Під час розмови керівник держави підтримав ініціативу львівської громади побудувати український військовий меморіал Примирення, який має стати символом примирення тих поколінь українців, які брали участь у військових протистояннях європейських та вітчизняних воєн.

Голова Львівської облдержадміністрації розповів Президенту про нещодавнє святкування 190 років від дня народження автора українського гімну Михайла Вербицького селі Млини (Республіка Польща) і після добудови пантеону два президенти України та Польщі планують приїхати його урочисте відкриття.

Також під час розмови було прийнято рішення про вивчення організаційних та технічних можливостей проведення у місті Трускавці Міжнародного економічного форуму на зразок економічних форумів у місті Криниця (Республіка Польща) та у місті Давос (Швейцарія). Мета такого форуму – показати Україну як державу інвестиційно-привабливу та європейського напрямку розвитку. За словами Петра Олійника за дорученням Президента уряд України в найближчому має встановити дати проведення цього форуму.

18 березня, за результатами вчорашньої зустрічі з Президентом голова облдержадміністрації Петро Олійник подав усі необхідні листи та документи у профільні міністерства уряду України та комітети Верховної Ради України для виконання поставлених завдань керівником держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *