ОСТАННІ НОВИНИ

Минулого року до обласної адміністрації надійшло майже вісім тисяч звернень

|

Протягом 2004 року до Львівської облдержадміністрації надійшло 7956 звернень і порівняно з 2003 роком загальна кількість звернень зросла на 1,3%., повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації З урахуванням колективних звернень, частка яких становить 5,4%, до облдержадміністрації звернулося 9711 громадян, з них 1151 – безпосередньо на особистому прийомі, який здійснювало керівництво облдержадміністрації за встановленим графіком.

З усіх звернень громадян, які надійшли до облдержадміністрації протягом 2004 року, 93,9% становлять заяви (клопотання), 2,1% – пропозиції (зауваження), 3,9% – скарги.

Аналіз звернень, що надійшли на адресу органів вищого рівня та голови облдержадміністрації, які є чутливим індикатором не тільки рівня довіри людей до влади, а й стану справ на місцях, свідчить про недостатність заходів, вжитих керівниками місцевих органів виконавчої влади, галузевих управлінь облдержадміністрації. Адже кожне третє питання, порушене громадянами у зверненнях, мало вирішуватися безпосередньо на місцях, зауважив Роман Хома.

Найчастіше громадяни зверталися з питань: надання матеріальної допомоги, соціального забезпечення, комунального господарства. У порівнянні з минулим роком спостерігається тенденція до збільшення кількості звернень з питань:

– комунального господарства – на 58,2%;

– надання матеріальної допомоги – на 20,9%;

– соціального захисту – на 11,8%.

Найбільше таких звернень надійшло з міста Львова, Дрогобича та Червонограда, Пустомитівського, Яворівського, Жидачівського та Турківського районів.

Основною причиною зростання кількості звернень громадян є їх соціальна незахищеність, важкий матеріальний стан, незадовільна робота комунальних служб, проблеми, пов’язані з оплатою за комунальні послуги. Як розповів Роман Хома, авторами заяв переважно є пенсіонери, члени багатодітних сімей, малозабезпечені громадяни, інваліди, учасники війни та бойових дій.

У звітному періоді відбулося зменшення кількості звернень з питань сільського господарства та землекористування (33,6%), промисловості (17,8%), житлових питань (2,5%).

За звітний період розпорядженнями голови облдержадміністрації надано матеріальну допомогу 1318 малозабезпеченим громадянам на загальну суму 196720 гривень.

Голова облдержадміністрації значну увагу приділяє безпосередньому спілкуванню представників влади з жителями області. Форми для цього обираються різноманітні. Крім традиційного особистого прийому, широко практикуються виїзні прийоми громадян за місцем їх проживання.

Протягом 2004 р. керівництвом облдержадміністрації проведено 45 виїзних прийомів, на яких прийнято 700 громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *