ОСТАННІ НОВИНИ

“Молода Галичина“ програла суд Яворівському

|

29 грудня місцевий суд Франківського району Львова задовольнив позовні вимоги нардепа Володимира Яворівського щодо захисту честі і гідності та ділової репутації та спростування недостовірної інформації до газети „Молода Галичина”. Про це повідомив представник позивача у суді Віталій Домашовець.

Суд зобов’язав „Молоду Галичину” всі поширені про Володимира Яворівського відомості за 13 листопада 2003 року спростувати як такі, що не відповідають дійсності. Суд також присудив „Молодій Галичині” в якості компенсації сплатити депутатові 30 тис. грн.

Позовну заяву Володимир Яворівський подав до суду в грудні минулого року. У ній народний депутат вимагав відшкодування моральних збитків у розмірі 100 тис. грн.

У статті газета розповсюдила інформацію про те, що в радянські часи Володимир Яворівський був агентом КГБ та спільно з Дмитром Павличком у 1973 році писав листи до тодішнього голови КГБ В. Андропова та голови Спілки письменників СРСР Маркова, а також щодо його причетності до вбивства головного редактора „Літературної України” Л.Плюща. Факти співробітництва Володимира Яворівського з КГБ були опубліковані у 1993 році газетою „Товариш”, після чого були спростовані у суді, повідомляє „Вголос“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *