ОСТАННІ НОВИНИ

Головним редактором „Молодої Галичини” став Юрій Винничук

|

Новим головним редактором газети „Молода Галичина” призначено львівського письменника та журналіста Юрія Винничука. Євген Тарнавський, який виконував обов’язки редактора, став першим заступником головного редактора.

Віднині „Молода Галичина” позиціонує себе як молодіжне видання, розраховане насамперед на студентську та учнівську молодь. Новий головний редактор також вважає, що „МГ” має бути аполітичним виданням, без жодних ухилів в бік будь-яких політичних структур. У редакційній статті Винничук також заявив про повну незалежність газети.

„МГ” вважається органом масової інформації, що проводить політику СДПУ(о). За інформацією „Львівського порталу”, наразі про жодну зміну власника видання не йдеться. Швидше можна говорити про свідому переорієнтацію позиції газети, яка повинна відновити її популярність серед молоді з огляду на парламентські вибори 2006 року.

Цікаво, що новий головний редактор наближеної до СДПУ(о) „молодіжки” водночас продовжує вести „Львівські обсервації” в газеті „Поступ”, яка дотримується кардинально інших політичних орієнтирів.

У кінці серпня крлишній головний редактор газети Роман Шостак пішов у відставку за власним бажанням. В.о. головного редактора було призначено Євгена Тарнавського, хоча ще тоді „Львівський портал” прогнозував, що новим керманичем „МГ” стане Юрій Винничук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *