ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордоники узгодили план дій на наступний рік

|

Сьогодні у Будапешті відбулася зустріч представників прикордонних відомств України, Угорщини, Словаччини та Польщі, яка була присвячена реалізації чотиристороннього Плану міжнародного співробітництва на 2005 рік. Учасники зустрічі обговорили оперативну обстановку на зовнішньому кордоні Європейського Союзу (західному кордоні України) та узгодили план спільних дій по боротьбі з незаконною міграцією – повідомляє відділ з питань взаємодії ЗМІ та зв’язків з громадськістю ДПСУ.

Учасники зустрічі констатували, що ефективне використання наявних сил і технічних засобів, дієві заходи проти порушників законодавства вимагають гармонізації системи прикордонної охорони країн-учасників зустрічі.Представники прикордонних відомств визнали, що необхідно, аби представники представниками суміжних держав на усіх рівнях взаємодії більше довіряли один одному. Сторони також погодились, що для ефективної протидії незаконній міграції та іншій незаконній діяльності на кордоні необхідна координація дій у чотиристоронньому форматі. Заступники керівників прикордонних відомств узгодили План дій на 2005 рік щодо подальшого розвитку співробітництва між відомствами України, Угорщини, Словаччини та Польщі у боротьбі з незаконною міграцією та незаконним переміщенням людей.

На зустрічі були присутні голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Микола Литвин, головний комендант прикордонної варти Польщі генерал дивізії Юзеф Климович, начальник Головного управління прикордонної та іноземної поліції Словаччини підполковник Міхало Боргула та начальник Головного управління прикордонної охорони Угорщини генерал-майор Йозеф Бендек.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *