ОСТАННІ НОВИНИ

Репресії проти вчителів?

|

Проти голови страйкому учителів Франківського району Львова Марії Перепуст та ще однієї активної учасниці акції протесту можуть порушити кримінальну справу. Як повідомив “Львівському порталу” голова обласної вільної профспілки учителів Андрій Соколов, їх уже викликали до Галицького райвідділку міліції та повідомили, що проти них буде порушено кримінальну справу за фактом хуліганства. Однак офіційного документу ще не вручили.

Нагадаємо, минулої п’ятниці, 22 жовтня, 150 вчителів заблокували роботу обласного штабу кандидата у Президенти Віктора Януковича, вони увійшли в хол будинку вчених, вимагаючи прибуття представників обласної держадміністрації, аби з’ясувати ситуацію з виплатою заборгованих коштів по ст. 57 закону про освіту. Керівник штабу Януковича у Львівській області Олексій Радзієвський цей інцидент назвав “силовим захопленням з боку знавіснілого натовпу”, який “поламав двері і завдав тілесних ушкоджень охоронцеві”. Він повідомив, що штаб офіційно звернувся до міліції та прокуратури з вимогою звільнити приміщення і усунути перешкоди у виборчій діяльності.

Крім того, як розповів А.Соколов, учора він зустрівся із заступником голови ОДА Володимиром Геричом, заступником міського голови з гуманітарних питань Іриною Романів та начальником міського управління освіти Костянтином Лазурком. Однак про щось конкретне домовитися не вдалося. За словами пана Соколова, влада попросила почекати до виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *