ОСТАННІ НОВИНИ

Спиртову галузь чекають великі зміни

|

Невдовзі на спиртову галузь України чекають великі зміни, повідомив „Львівському порталу“ заступник голови Львівської обласної адміністрації з питань АПК Іван Стефанишин. “Нещодавно у Вінниці було проведено нараду, під час якої прем’єр-міністр довів плани реформування галузі” – сказав він.

За словами І.Стефанишина, зараз на рівні уряду визначається список підприємств, які будуть залучені до державної програми виготовлення ВКД – висококисневих добавок, а частина залишиться у державній власності.

Іван Стефанишин підкреслює, що такі зміни назріли, бо без реформи галузі вона не зможе нормально функціонувати. “Старі схеми зіграли злий жарт з директорами певних спиртзаводів – вони не встигли закупити зерно за низькими цінами, а крім того, не домоглися реалізації виробленого” – підкреслив Іван Стефанишин. Загалом заскорузлість схем роботи призвела до того, що порівняно з минулим роком, за п’ять місяців 2004 року галузь виробила продукції на 10% менше – на 24 млн. гривень. Тільки три спиртзаводи з 11 виконали або перевиконали програми – Рава-Руський, Сторонибабський та Великолюбінський. Всі інші мають недовиконання, а по деяких – справжній обвал, як наприклад, по Воютицькому спиртзаводу, який знизив обсяги вробництва на 81% до рівня минулого року чи по Струтинському – на 85%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *