ОСТАННІ НОВИНИ

Суд у справі ДПА проти Рущищина та Іващишина перенесли у Шевченківський суд

|

Судовий розгляд кримінальної справи проти КМЦ “Дзига” і “Троттоли” за звинуваченням у несплаті податків, який мав відбутися сьогодні о 10 годині в Сихівськиму суді, перенесли до іншого суду. Голова Апеляційного суду Львівської області задовольнив звернення одного з обвинувачених, Мар’яна Іващишина, і вирішив передати справу до Шевченківського суду. Тепер справу вестиме новий суддя, знову буде досудове слухання. Коли розпочнеться розгляд справи наразі не знають навіть адвокати.

Як повідомила адвокат Ярослава Рущишина Мирослава Юхименко, відразу після досудового розгляду М. Іващишин написав звернення до голови обласного Апеляційного суду, у якому просив передати справу до іншого суду, оскільки „Троттола“ зареєстрована у Франківському, а „Дзига“ у Шевченківському районах, то мали б розглядати ці два варіанти.

За словами М. Юхименко, тепер буде розпорядче засідання, адвокати знову подаватимуть клопотання про направлення справи на дорозслідування. Якщо суддя відхилить це клопотання і буде призначено розгляд по суті, знову допитуватимуть підсудних, свідків. Адвокат також зазначила, що вони мають намір просити, щоб допитали всіх сімдесят свідків не лише в досудовому, але і в судовому порядку, оскільки попередньо в досудовому вони свідчили з обвинувальним нахилом. „Захист прохатиме допитати сімдесят свідків, це займе не один місяць“ – спрогнозувала вона.

Нагадаємо, кримінальну справу за ознаками частини третьої статті 212 ККУ (Ухилення від сплати податків та інших платежів) порушила податкова адміністрація у вересні минулого року. Як розповів “Львівському порталу” один із обвинувачених Ярослав Рущишин, йому та ще одному засновнику “Львівської газети” Маркіяну Іващишину інкримінують те, що реклама, яка була заявлена на музичному фестивалі “Слухай українське!”, що відбувався навесні 2002 року, нібито так і не прозвучала на цьому фестивалі, а відтак його організатори не сплатили податків на понад сто тисяч гривень.

У Сихівському суді двічі намагалися провести досудове засідання, але перешого разу не з’явився представник прокуратури. Натомість під час другого слухання, суддя Тетяна Приколота своїм рішенням, яке не підлягає оскарженню, відхилила зауваження адвокатів обвинувачених Маркіяна Іващишина та Ярослава Рущишина і вирішила, що судове засідання таки відбудеться наприкінці місяця, тоді як захисники пропонували відправити справу на додаткове розслідування. Адвокат М. Іващишина Ірина Єрмолова, у коментарі журналістам заявила, що при розгляді справи було порушено права обвинувачених, яким не дали можливості захищатися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *