Закінчилися навчання “Раф енд реді 2004”

|

Урочисте закриття навчань “Раф енд реді 2004” відбулося сьогодні на Яворівському полігоні, повідомляє з місця події кореспондент “Львівського порталу”. “Зараз, коли багато надзвичайних ситуацій, коли на нас чатують нові небезпеки, партнерські відносини потрібні як ніколи, тому користь від таких навчань очевидна” – наголосив у своєму слові керівник навчань з українського боку генерал-майор внутрішньої служби Сергій Зозуля. На його думку, такі навчання слід і надалі проводити регулярно. Сергій Зозуля висловив подяку всім учасникам навчань.

Зі свого боку керівник американської делегації генерал Лукас наголосив, о попри історичні та культурні відмінності американські та українські рятувальники мають одне спільне завдання – рятувати людей. Він також відзначив високий професіоналізм українських рятувальників. “Мені було дуже приємно працювати з фахівцями такого високого класу” – зазначив американський генерал. Він подарував пам’ятні фото каліфорнійського Капітолію міністру Григорю Реві, представнику центру медицини катастроф, генерал-майору Сергієві Зозулі та полковнику Сергію Петровському, який, як зазначив американський генерал, запам’ятався йому не лише високими організаційними здібностями, але й тим, що зумів організувати обід, який Лукас “ніколи не забуде”. Натомість всі решта учасники навчань отримали сертифікати про участь у навчаннях.

Активна фаза навчань була розгорнута протягом 8-9 червня на Яворівському полігоні, залізничній станції „Шкло”, державному підприємстві „Сірка” та на летовищі „Скнилів”. Під час навчань рятувальники відпрацьовували пошук та порятунок у зоні катастрофічного землетрусу в умовах зруйнованої інфраструктури, проводили аварійно-рятувальні роботи в в умовах значного викиду сильнодіючої отруйної речовини, гасили умовну пожежу на промисловому підприємстві. Особлива увага була приділена організації надання медичної допомоги, евакуації постраждалих до спеціалізованих медзакладів. На навчаннях від України було залучено 84 одиниці спеціальної, гірничорятувальної та військової техніки, а також до 40 пожежно-рятувальних автомобілів.

Навчання відбуваються в рамках Програми двостороннього співробітництва між МНС України та штатом Каліфорнія США практично щороку з 2000 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *