ОСТАННІ НОВИНИ

Апеляційний суд Львівської області не задовольнив скаргу облради

|

Після перегляду справи за заявою прокурора Львівської області до Львівської обласної ради про скасування рішення облради „Про реорганізацію постійних комісій обласної ради“ Апеляційний суд області не задовільнив скаргу облради – повідомляє керівник прес-служби облради Леся Мірошник. Як повідомив „Львівський портал“ голова постійної комісії з етики, регламенту та правоохоронних органів Михайло Ваврин, докази, які представила сторона облради, апеляційний суд до уваги не взяв.

Він зазначив, що облрада пропонувала запросити на суд тих депуттів, які проголосували 29 вересня за реорганізацію постійних комісій, і продивитися відеозапис голосуваня. Також просили допитати голову ЛОО СДПУ(о) Ігоря Шурму, щоб він пояснив, як у нього опинилися заяви відсутніх на сесії депутатів, які були адресовані голові облради М. Сендакові. Водночас, вони наголошували, що якщо брати до уваги прокуратуру області, яка стверджує, що 34 депутати не брали участь у голосування, то все одно назбирується кворум – 47 депутатів. „Проте судді не взяли до уваги усіх наших зауважень і відхилили скаргу“ – вважає М. Ваврин. – „ Це глумлення над законом і це триватиме до президентських виборів“. За його словами, облрада подаватиме звернення і до Верховного суду, це буде відразу після того, як вони отримають на руки рішення Апеляційного суду .

Нагадаємо апеляція була подана на рішення Галицького суду, який задовольнив подання прокуратури про те, що реорганізація постійних депутатських комісій була сфальшована і під час прийняття відповідного рішення у залі не було потрібної кількості депутатів. 29 вересня 2003 року під час сесії було прийнято рішення про зменшення кількості постійних депутатських комісій — з 18 до 16. А вже 25 листопада депутати фракції „Соціальна справедливість” заявили, що це рішення сфальсифіковане, оскільки, за їх словами, за нього проголосувало лише 38 депутатів (загалом у Львівській облраді 81 депутат).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *