ОСТАННІ НОВИНИ

Учителі припинили голодування

|

Кільканадцять хвилин тому п’ятеро учителів львівських шкіл на третій добі припинили голодування. Цей крок став наслідком прийняття міською радою ухвали про резервування освітянам 2,8 млн. гривень на виплати за 57 статтею, що була прийнята сьогодні 58 голосами у сесійній залі. Відтак між координаційною радою страйкових комітетів освітян та міськвиконкомом була підписана угода, одним із пунктів якої й було припинення акцій протесту проти виконкому, міської ради та міського голови.

Лідер голодуючих Ігор Шлапак впевнений, що маючи на руках ухвалу міської ради та угоду, учителі отримають свої гроші. Проте ситуація не є аж також однозначною, бо в угоді записано, що 2,8 млн. гривень мають бути надані з нерозподілених залишків бюджету минулого року. Однак депутати не прийняли проект такої ухвали в цілому, а лише за основу і пункту про виділення коштів для освітян там поки що немає. Депутат Юрій Кужелюк впевнений, що наступного четверга, під час сесійного засідання, цей пункт до проекту внесуть і приймуть. А Ігор Шлапак заявив “Львівському порталу”, що у разі, якби цього не сталося, тоді учителі знову збиратимуться й вирішуватимуть, що ж робити.

Водночас, під час стихійних зборів кількох десятків вчителів було оприлюднено інформацію про те, що кошти за рішеннями судів вчителі отримають тільки після того, як вони почнуть надходити на рахунки районних відділів освіти. Причому, робоча група слідкуватиме за тим, щоби ці кошти надходили у три найактивніші страйкарські райони Львова – Шевченківський, Франківський та Личаківський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *