ОСТАННІ НОВИНИ

Комуністи таки влаштували похід по місту

|

Приблизно від 80 до 100 прихильників Комуністичної партії та СПУ таки влаштували сьогодні похід вулицями міста, попри судову заборону. Вони пройшли під охороною міліції від площі Івана Франка до Монумента слави на вулиці Стрийській. Там їх чекали ще приблизно з 50 прихильників лівої ідеї. Відтак, приблизно 150 осіб мітингуючих виявилося менше за 200 працівників міліції, які забезпеували громадський порядок на цьому об’єкті.

Як пояснив журналістам перший секретар обкому КПУ Олександр Калинюк, судова заборона не стосуться цього походу, бо одразу ж після рішення суду комуністи подали нову заявку, де вказали цей маршрут. Працівники міліції, з якими поспілкувався кореспондент „Львівського порталу“, розказали, що протидіяти комуністам не збиралися, а тільки задокументують цей похід, а потім звернуться до суду.

Сам мітинг пройшов без жодних ексцесів. Промовці традиційно наголошували на соціальних проблемах в Україні та дякували міліції за те, що вона вберегла їх від посягань невідомих зловмисників, які хотіли зіпсувати людям велике свято праці. Дісталося й міській владі, яка, за словами лідера місцевих комуністів, не шанує право людей на святкування першого травня і намагається за допомогою судів цьому перешкодити.

Лозунги, що їх тримали мітингуючі, нічим особливим не вирізнялися: „Роботу! Зарплату! Пенсію“ і тд., окрім дивовижно знайомого плаката „Нашизм не пройде!“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *