ОСТАННІ НОВИНИ

Ротація контингенту в Іраку розпочнеться в першій декаді лютого

Ратуша-ForUm

|

Ротація українського контингенту в Іраку розпочнеться у першій декаді лютого, повідомили Ратуша-ForUm в прес-центрі Західного оперативного командування. За даними прес-центру, зараз на Яворівському полігоні закінчують підготовку до ротації майже 800 військовослужбовців, які увійдуть до складу 6-ї окремої механізованої бригади, що представлятиме українські ЗС в Іраку.

До 31 січня військовики відпрацьовують свої вміння у вогневій і тактико-спеціальній підготовці у підрозділах бригади. Усі військовослужбовці, включно з медперсоналом, повинні виконати вправи з штатної зброї – починаючи від автомата і закінчуючи озброєнням БТР і БРДМ. Як повідомляє прес- центр ЗахОК, під час навчань відтворено обстановку, реально наближену до виконання завдань, що входять до обов’язків українського контингенту – служба на блок-постах, супроводження конвоїв та порядок зачищення місцевості від груп антикоаліційних сил. 86 військовослужбовців мають досвід участі у миротворчих операціях.

Очікується, що ротація повинна розпочатися четвертого лютого, однак це дуже попередня дата, оскільки багато чого залежить від погодніх та інших умов. Спочатку очікується прибуття з Іраку окремого батальйону РХБ захисту і тим же бортом запланована відправка першої партії військових до місця дислокації – іракську провінцію Васіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *