ОСТАННІ НОВИНИ

Тетяна Чорновол: «Велика кількість політиків вважає, що чим гірше в країні, тим кращі їхні політичні перспективи»

|

Народний депутат України Тетяна Чорновол про відсутність фінансування оборонних заводів України:

DSC_5115

«Початок Майдану – це початок війни з російським агресором. Спочатку ми воювали з голими руками, потім – з коктейлями Молотова і шинами, потім перейшли на автомати. Але час боротьби з такою зброєю закінчився в червні 2014 року. На фронті можна вистояти тільки з важкою технікою.

Зараз відбувається така ситуація, що в країні війна, а в нас стоять заводи. Це просто величезна ганьба! Я з декількома депутатами кричала про це ще минулого року: якщо не буде фінансування, оборонні заводи стануть. Але це нікого не хвилює.

Чому виник цей брак фінансування? Взагалі, як депутат Верховної Ради, я в темі оборонних заводів вже досить давно. У серпні 2015 року ми почали думати про бюджет цього року, почали шукати кошти на армію. Нам вдалося закласти в бюджет навіть трохи більші кошти, ніж у 2015, але більшість з них пішло на зарплати військовим. Ніхто не подумав про озброєння. Ми знайшли гроші на ремонт і модернізацію техніки серед арештованих коштів Януковича. До початку 2016 року ми думали, що проблем з направленням цих коштів в бюджет не буде.

Минув рік, а ці кошти досі не в бюджеті. Ми намагаємось, щоб відповідний законопроект пройшов, і гроші пішли на оборонні заводи. Головна проблема, що в нас дуже велика кількість політиків вважає, що чим гірше в країні, тим краще для їхніх політичних перспектив. За це треба нести відповідальність.

Ціла група львівських депутатів зупинила скерування арештованих коштів Януковича в держбюджет. Це Добродомов, Юринець, фактично вся «Самопоміч». По суті, фронт зараз знаходиться у Львові, тому що без бронетехніки на Сході ніхто не вистоїть. І справа не в тому, що треба зробити скандал на всю країну. Треба, щоб це дало результати», – розповіла депутат.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *