ОСТАННІ НОВИНИ

Левко Прокіпчук: «Я позитивно ставлюся до ідеї скасування в’їзного мита, але це не вирішить проблему»

|

Начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук про скасування в’їзного мита на автомобілі:

Левко Прокіпчук

«Особисто я позитивно ставлюся до ідеї скасування в’їзного мита. Але воно не вирішить проблему для громадян, тому що основна маса в сумі податків – це акцизи. Для прикладу, 5-річна машина за кордоном коштує 3 тисячі доларів, а з нього сума мита становитиме 360 доларів. В той час як сума акциз і ПДВ – близько 6 тисяч доларів. Так, скасування  в’їзного мита – це певний крок на зменшення суми податків, які підлягають оформленню транспортних засобів з-за кордону, але основна маса – це акциз.

Ми  разом з громадською організацією «ЗАВТРА» розробили законопроект змін до Податкового кодексу, який пропонує знизити акцизи. Якщо буде знижена ставка акцизи, то я впевнений, що є значна частина людей, які готові сплатити економічно обґрунтовану суму податків, для того, щоб не перетинати кордон що 5 днів.

На Західній Україні є близько 500 тисяч автомобілів, які могли б підпадати під цю категорію. Зрозуміло, що не всі б погодились на сплату цього податку, але, умовно, десь 100 тисяч могло б погодитись. Якщо рахувати середню суму податків близько 1000 доларів, то в державну казну легко надійшло в 100 мільйонів доларів», – вважає Левко Прокіпчук.

Фото: vgolos.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *