Іван Велійка: «Нам не треба державних коштів, нехай влада допоможе людям»

|

Голова Львівського обласного відділення «ВГО ВААП» розповів, як влада принижує своїх громадян та як влада «забула» про допомогу пільговикам.

«Механізму надання пільг ніхто не скасовував, а от про фінансове забезпечення пільговиків уряд «забув». Чому ми маємо втрачати кошти, які могли б вкласти у якість перевезень, у нові автобуси, у краще обслуговування пасажирів? Нам не треба державних коштів, нехай надають адресну допомогу, і за проїзд платитимуть всі. Чому людина має себе принижувати, говорячи, що в неї немає чим оплатити проїзд? То нашим «державним діячам» глибоко все одно на перевізників та пасажирів.

Якщо у 1991 році пільговиків було 8 мільйонів, то тепер такими є понад 13,5 мільйонів громадян України. Тобто це люди, які визнають, що в них немає коштів, аби заплатити за комунальні послуги чи проїзд. У бюджеті 2016 року не передбачено жодної допомоги пільговикам, тобто все звалили на нас.

Ми вже довго боремося за те, щоб люди,які потребують допомоги, отримували її в руки, а не називались пільговиками. Ми звернулись у Міністерство фінансів, як нам відповіло: «Ми не можемо виділити стільки грошей, адже третина українців є пільговиками. А хто в тому винен? Ми? Приватні підприємці? Вчителі? Пенсіонери? Чи може, вина у «ефективних» чиновниках.

За 2015 рік перевізники втратили 5, 2 мільярди через перевезення пільговиків. І це ще держава «відшкодовувала» проїзд пільговиків. А що буде зараз, коли ми позбавлені навіть тієї примарної допомоги? Підприємці та люди не мають страждати через рішення наших можновладців.»

Фото: Львівський портал

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *