Ігор Васюник: Нарешті прийшло розуміння, що з правоохоронними органами на місцях потрібно щось змінювати»

|

Народний депутат України про новий Закон України Національної поліції:

103

«Підтримка законопроекту про створення Національної поліції 278 народними депутатами свідчить про те, що уже навіть в стіни парламенту прийшло розуміння того, що з правоохоронними органами на місцях потрібно щось змінювати. Оскільки розуміння цього простими людьми, чи вони живуть у Львові, чи у Києві, прийшло уже давно.

Адже в Україні усі ці роки діє фактично радянська система взаємодії правоохоронців з громадянами. Яка формувалася та вибудовувалася у міліцейській державі, яким був Радянський Союз. Такою ж системою послуговувалися ми й останніх 24 роки. Системою, яка утворювала прірву між людьми та тими, хто повинен охороняти їх спокій. Системою, яка замість охоронного покликання могла використовуватися як каральна машина для неугодних. І прості люди не мали жодного впливу ні на кадрову політику, ні на якість надання послуг міліціонерами на місцях. Саме надання послуг, адже правоохоронці – це наймані стражі порядку, які отримують зарплату з наших з Вами податків. Натомість відсутність громадського контролю за їх діяннями спонукала бажання окремих нечесних на руку правоохоронців використовувати свої повноваження для банальної наживи та тероризування людей, котрі не мають жодного механізму для захисту від ймовірного міліцейського свавілля.

Сподіваюся, що тепер ситуація почне змінюватися. Реформа передбачає часткову участь громади у функціонуванні правоохоронців на місцях. Переконаний, що ми на правильному шляху. На шляху перетворення України в цивілізовану європейську державу з відкритою та відповідальною правоохоронною системою, яка діє в інтересах громади».

Детальніше читайте у матеріалі Львівського порталу: Чого чекати від нової поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *