Ігор Васюник: «Про таких як Шептицький говорять – приходять раз на століття»

|

Народний депутат України про гідне вшанування пам’яті Андрея Шептицького та спорудження пам’ятника митрополиту: 

«Вчора біля Собору Юра у Львові відбулась презентація проекту спорудження пам’ятника Шептицькому та відновлення території Святоюрської гори.

Про таких як Шептицький говорять – приходять раз на століття. Завдяки йому Церква стала душею та опорою української нації у найважчі для неї часи. У період воєн та страшних злочинів проти людства, Шептицький не лише врятував тисячі людей… Він зумів закласти фундамент сучасної ідентичності України, коли про незалежну Україну навіть не мріяли.

Як і сучасна зброя для наших військових, нам українцям потрібна ідеологічна зброя. Потрібно пропагувати нашу правдиву історію і видатних постатей української нації.

І не випадково парламент попереднього скликання неодноразово блокував винесення на розгляд постанов про вшанування пам’яті Шептицького, який уособлює велич та незламність українського духу… Значущість постаті українського Мойсея зобов’язує нас знаково вшанувати його пам`ять. Це об’єднає всю когорту українських політиків, владу, українців, поляків, євреїв, українську Церкву…

Перший камінь під пам’ятник Шептицькому разом з духовенством повинні закласти ті, хто зараз захищає нашу країну на Сході та свідоме та патріотичне покоління – наша молодь. Кожен львів’янин повинен долучитись до вшанування пам’яті Шептицького та спорудження йому пам’ятника.

Слава Україні!».
 

Як писав Львівський портал, представлено відредаговану версію концепції проекту пам`ятника Митрополиту Андрею Шептицькому, а також реконструкції площі Святого Юра.

Фото: Львівський портал