Ігор Гурняк: «Дайте людям зброю при новій девальвації гривні. Подивимося, що буде»

|

Викладач факультету міжнародних відносин ЛНУ ім.І.Франка проти затвердження закону «Про вогнепальну зброю цивільного призначення»: 

«Ми не повинні рівнятися на Європу чи США. Це держави, де громадяни мають цілий спектр інструментів участі в управлінських рішеннях. Це також держави, у яких чітко визначені права власності. А той, хто цікавився правами власності в Україні, розуміє, що визначених прав приватної, комунальної та державної власності немає.

На сьогоднішній день ми хочемо вкинути розширені можливості отримання зброї суспільству, якому чітко не визначені права власності? Тоді пропоную ще раз зробити девальвацію гривні, роздати усім зброю й подивитися, що з того буде…

Уявіть собі, що могло трапитись нещодавно у Краківці, коли понад 80 сімей вийшли відстоювати своє право на користування водними об’єктами. Міліція ховалася за деревами, коли бандити зіштовхнулися із мирними людьми фактично стінка-на-стінку. Що було б, якби обидві сторони конфлікту були озброєні. Подібних ситуацій в Україні – безліч.

Погоджуюся, що потрібно впроваджувати новий закон, але розширення можливостей володіння зброєю має відбуватися паралельно із розширенням участі громадянина в управлінні державою та при встановленні чітких прав власності та підвищення добробуту громадян України.

Якщо у таке суспільство, яке ми маємо сьогодні, закинути зброю, то не важко здогадатися, які насідки ми матимемо».

Детальніше читайте у статті Львівського порталу тут: Зброя не вбиває – вбивають люди

 

 Джерело фото: ЗІК