ОСТАННІ НОВИНИ

Застосунок «Резерв+» запрацює 18 травня: як військовозобов’язаному оновити свої дані

Наталя ДУЛЯБА

|

З 18 травня військовозобов’язані українці зможуть завантажити застосунок «Резерв+» і через нього оновити облікові дані. Міністерство оборони опублікувало інструкцію, як це швидко зробити.

Саме з 18 травня в Україні набуває чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». Він буде доступний для завантаження на App Store та Google Play Market якраз із 18 травня.

Після оновлення даних у застосунку «Резерв+» можна буде побачити інформацію про себе з реєстру «Оберіг».

З 18 червня у застосунку «Резерв+» також зʼявиться QR-код, відсканувавши який, відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Водночас у Міноборони запевняють, що під час оновлення даних відразу скеровувати на ВЛК не будуть. Таке направлення можуть виписати при потребі згодом.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Із остаточного варіанту документа зникло положення про умови демобілізації.

Серед іншого закон передбачає, що чоловіки віком 18-60 років зобов’язані протягом 60 днів (тобто до середини липня) оновити свої облікові дані у військкоматі, центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті військовозобов’язаного. Також військовозобов’язані на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти його на вимогу поліції чи працівників ТЦК.

Крім того, у Міноборони запевнили, що реєструватись в е-кабінеті військовозобов’язаного (застосунок «Резерв+») можна за бажанням. Покарання за відсутність власного профілю не буде.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *