Спортивні красуні Львівщини. Рейтинг Львівського порталу (фото)

Андрій КОТЕНСЬКИЙ, Львівський портал

|

За такими, як вони у світі полюють об’єктиви камер, а віддані фанати шаленіють від їхньої появи на публіці. Однак бути спортсменкою в Україні важко.

Більшість із них досі залишаються поза великою популярністю й навряд чи їх впізнають на вулиці. А дарма, адже це справжні красуні-амазонки, які захищають честь всієї країни.

Сподіваємось, що незабаром все зміниться на краще й наші спортсменки стануть по справжньому впізнаваними, вельми популярними, а відтак і кумирами для молоді.

Віримо, що їхня щоденна, важка й копітка праця втілиться у нові й нові звершення.

А сьогодні Львівський портал підготував власний рейтинг одинадцяти титулованих спортсменок-красунь Львівщини, які продовжують спортивну кар’єру.

Знайомтесь!

 

Марія Школьна – чемпіонка світу зі стрільби з блочного лука. Марія – з династії лучників, а відтак почала займатися стрільбою з 11 років. За шість років виступів на професійному рівні дівчина поклала до української скарбнички більше сорока медалей. 

 

Олена Шхумова – молода львівська саночниця. Цікаво, що в Україні немає жодної бобслейної траси, але всупереч всьому дівчина продовжує тренуватись та навіть виступала на Олімпіаді у Сочі.

 

Юлія Ткач – титулована борчиня, яка народилась на Волині, однак мешкає у Львові. У 2013 році Юлія стала мамою, проте дуже швидко та тріумфально повернулась у спорт, здобувши титул чемпіонки світу 2014 року.

Ольга Стефанишин – студентка першого курсу спортивного факультету Львівського державного університету фізичної культури. Перспективна й молода львів’янка уже призерка міжнародних змагань та чемпіонка України в лижних перегонах на 10 км. Цікаво, що окрім лиж Ользі до вподоби мотоцикли.

 

Марія Музичук – шахова королева зі Стрия. Жіночий гросмейстер (2007), міжнародний майстер (2008), дворазова чемпіонка України (2012, 2013). У складі жіночої збірної України чемпіонка світу 2013 року та чемпіонка Європи 2013 року, бронзовий призер шахових олімпіад 2012, 2014 років. Корону шахової королеви Марія Музичук приміряла у 22 роки – 5 квітня 2015 року дівчина стала чемпіонкою світу.

 

Христина Погранична – тендітна гімнастка зі Львова, яка здобуває нагороди найвищої проби на престижних турнірах світової серії. Львівська грація наразі штурмує юніорські змагання та невдовзі вийде на дорослий рівень.

 

Лариса Скоблюк – титулована борчиня з Рівненщини, яка живе та тренується у Львові та є магістранткою Львівського державного університету фізичної культури. Серед останніх здобутків Лариси – бронзова нагорода Чемпіонату Європи з вільної та греко-римської боротьби.

 

Влада Косміна – чарівна гандболістка, яка вже понад п’ять років посвятила виступам за львівську «Галичанку». Разом зі своєю командою Влада багаторазовий призер чемпіонату України.

Вероніка Марченко – чемпіонка світу зі стрільби з лука серед жінок в командних змаганнях. Цікаво, що дівчині належить рекорд світу серед юніорів у командній стрільбі.  

 

Яна Шемякіна – львівська красуня-шпажистка. Фехтуванням почала займатися в 11-річному віці, після того, коли отримала травму на тренуваннях гірськолижників.

Титули й нагороди Яни важко перелічити. Втім варто згадати, що у 2002 році дівчина стала переможцем першості світу серед кадетів. У її доробку чемпіонство Європи 2005. У 2007 році вона стала дворазовою чемпіонкою Всесвітньої універсіади у Бангкоку. 2012-го Яна Шемякіна здобула найвище досягнення у своїй кар’єрі – золоту медаль XXX Олімпійських ігор у Лондоні.

Окрім захоплення шпагою, дівчина любить літературу та гуляти із собакою.

 

Вікторія Сідлецька – юна й перспективна гандболістка львівської «Галичанки». Дівчина грає на позиції правої півсередньої та зі своєю командою уже призер чемпіонату України. Окрім того, Вікторія підсилює склад молодіжної збірної України.

Фото із соцмереж

Коментарі

Comments are closed.