Концерт ОЕ: Збіговисько мокрих і щасливих

Галина ЖАГАЛЯК, Львівський портал

|

У суботу у Львові гурт «Океан Ельзи» відіграв ювілейний концерт «20 років разом». На зустріч зі своїми кумирами попри сильний дощ на стадіон «Арена Львів» прийшло майже 40 тисяч людей. Задовго до початку дійства автошляхи у напрямку стадіону були практично паралізовані. Хтось не втрачав надії добратися на автотранспорті, хтось кидав машини і йшов пішки.

 

Півтори години у заторах, стільки ж в очікуванні початку концерту – і ось вона радість! Такої кількості мокрих і щасливих людей «Львів Арена» ще не бачила. З першого виходу, з першої пісні соліст гурту Святослав Вакарчук зізнається у коханні львівській публіці, вона відповідає йому взаємністю. Реагує на кожне слово і рух, повторює і відтворює за своїм кумиром. Зі сторони все виглядає, як добре зрежисований багатотисячний флеш-моб.

 

Цілковитої упевненості, що концерт відбудеться, не було до останнього дня. Львів’яни запекло сперечалися щодо доцільності його проведення «в умовах війни». Хтось вірив, що Святослав відмовиться, хтось тихо сподівався, що він цього не зробить.

 

Не оминула дражлива тема і передконцертної прес-конференції, на яку зірковий гурт спізнився аж на півтори години. Щоправда зустріч з журналістами проходила у доволі грайливому настрої – інколи Вакарчук сипав жартами, інколи не приховував роздратування. Запитання про можливі провокації під час концерту лідер гурту назвав дурним, а на питання про можливе його перенесення чіткої відповіді не дав. Головний месидж шанувальникам – «ми не святкуємо, ми єднаємося». 

 

Схоже, саме такого посилу львів’янам і бракувало. У своєму рідному місті Святослав Вакарчук легко перетворює музичну подію у вибух патріотизму. Вихід у вишиванці, старі і нові хіти трактуються по-новому. Публіка виспівує кожне слово та вітає найменшу його витівку.

 

П’ять разів гасне сцена і стільки ж разів на неї повертається гурт. Найпопулярніші пісні звучать наприкінці. Славко не приховує: «У Львові – це більше, ніж концерт». Щоправда, насолодитися ним «під зав’язку» судилося не всім. Після другого «прощання» значна частина людей залишила стадіон. Легендарні виходи на біс дісталися лише найвідданішим шанувальникам, які не переймались тим, як добратись глибокої ночі до своїх домівок.

 

 

 

Фото: Львівський портал, Вікторія Квітка, Afisha Lviv

Відео: youtube


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *