Писарчук заявив, що прощає росіян, які планували його викрадення

Олена Жолкевська для Львівського порталу

|

Минулого тижня в деяких ЗМІ з’явилася інформація, що правоохоронці Львівщини затримали двох громадян Російської Федерації, які нібито планували викрадення львівського бізнесмена, відомого мецената Петра Писарчука з метою викупу, хоча спершу повідомляли, що росіяни планували викрадення одного із кандидатів у президенти України. «Львівський портал» звернувся за коментарем щодо цієї ситуації безпосередньо до Петра Писарчука.

Петре Івановичу, як можете прокоментувати інформацію про затримання двох росіян, які нібито планували Ваше викрадення?

Йде слідство, буде суд, от він і поставить крапку в цій історії.

А Ви цікавитесь ходом слідства?

Як потерпілий я ознайомився з матеріалами справи, але не маю права їх розголошувати.

Потрібно набратись терпіння, оскільки, як мені відомо, розслідування завершено, справа вже скерована до суду.

А чи можете сказати хоча б мотиви затриманих, які планували Ваше викрадення? Це політичне замовлення чи звичайний кримінал?

А до чого тут політика? Політикою я перестав займатись.

Можливо, хтось хоче саме за це Вам помститись?

Не думаю. Жодних кроків, які б провокували сьогоднішню ситуацію в країні, я ніколи не робив. Навпаки, завжди закликав політиків до миру, а людей до єднання, незважаючи на політичні вподобання.

Але погодьтесь, якось дивно, що провокацію проти Вас планували громадяни Росії…

Ми вже й так зіпсували стосунки з нашим північним сусідом, що поставили Україну не тільки на грань війни з Путіним, але й громадянської війни в самій Україні. Тому не хочу бути причетним до цього.

Та й один з цих двох затриманих російських громадян має українське коріння. Його бабуся далі живе на Львівщині, а батьки – прості робітники, що переїхали на заробітки в Росію ще до нашої незалежності.

Так виходить, що Ви як потерпілий захищаєте цих нападників, а можливо й агентів ФСБ?

По-перше, вони на мене не нападали, а лишень планували. Дякую Богові, що цього не сталося. Чиї вони агенти – нехай дадуть відповідь наші спецслужби.

Я ж кажу, що не позаздрю цій старенькій бабусі та батькам, молодий онук і син яких встав на неправильний шлях. Це наша спільна трагедія, що українці, розкидані і по тій же Росії, їдуть додому не завжди з добрими намірами.

На провідну неділю до Лику Святих Католицька Церква причислила Святійшого отця Йоана Павла ІІ, який простив після нападу на нього мусульманина. От про це треба пам’ятати. Тому для себе не бачу іншого виходу як простити свого брата по вірі.

Все решту – компетенція не моя.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *