ОСТАННІ НОВИНИ

Російські війська просунулися у Часовому Яру, – британська розвідка

Олег Дерев'янко

|

Російські війська досягли успіху в місті Часів Яр на сході України. Їм не вдавалося це зробити з липня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії.

У зведенні зазначили, що російські війська, швидше за все, перетнули канал у південній частині Часового Яру і наблизилися до кордонів міста.

У центральній частині району каналу російські війська, швидше за все, домоглися обмеженого поступу на захід від каналу в східній частині Часового Яру.

Проте, за даними британської розвідки, у центральній та північній частині району каналу, як і раніше, йдуть запеклі бої, і російські війська не змогли закріпитися в цих районах.

«З середини липня 2024 року і донедавна російські війська не могли перетнути канал через масштабні оборонні заходи, вжиті Збройними силами України», – зазначають у Міноборони Британії.

Як повідомляв Львівський портал, російські війська взялися активно штурмувати Часів Яр у травні. Для свого наступу вони принаймні спочатку застосовували сучасну бронетехніку.

Наприкінці червня за частину міста, мікрорайон Канал, точились запеклі бої. Українські військові спочатку зуміли витіснити окупантів звідти, однак на початку липня ЗСУ були змушені вийти з мікрорайону через знищення позицій.

За три місяці наступальних дій на Східному напрямку, в тому числі й на Часів Яр, російська армія втратила орієнтовно 82 тисячі солдатів.

22 жовтня стало відомо, що російські окупанти змогли вклинитися в українську лінію оборони в районі міста Часів Яр Донецької області, проте про втрату міста не йшлося.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот мапи DeepState

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *