ОСТАННІ НОВИНИ

В уряді Німеччини пропонують змінити статус біженців з України

Олег Дерев'янко

|

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер запропонував переглянути правовий статус українських біженців, щоб зменшити витрати на соціальні виплати й залучити більше українців, які одержують допомогу, на ринок праці. Про це він сказав виданню Wirtschaftswoche, передає Європейська правда.

Політик заявив, що уряд має «розглянути окремий правовий статус для біженців з України». Це мало б дозволити зменшити обсяг державних витрат, спрямованих на українців.

Лінднер висуває ідею замість виплат, які зараз отримують українці на рівні з іншими резидентами країни (так звані Bürgergeld, гроші для громадян), запропонувати пільги для шукачів притулку з інструментами політики на ринку праці. Bürgergeld є більшою виплатою, ніж розмір допомоги, яку отримують шукачі притулку.

На думку міністра, українці й далі не повинні проходити процедуру прохання про надання притулку в Німеччині.

«З іншого боку, вони не повинні одразу отримувати допомогу для громадян, яка орієнтована на соціально-економічний прожитковий мінімум із соціальною участю навіть без роботи», – зазначив Лінднер.

Як повідомляв Львівський портал, 28 липня генеральний секретар найбільшої опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн виступив за необхідність скасування державної допомоги для непрацевлаштованих, зокрема українських біженців.

«Ми повинні обговорити, чому в багатьох європейських країнах працюють понад 50% українців, але в Німеччині – лише 25%», – вважає він.

На думку Лінеманна, йдеться про відсутність стимулів з боку федерального уряду, аби спонукати біженців з України шукати роботу: «Українці також захищають нашу свободу. Але якщо є вигода, то вона пов’язана з чимось натомість. Це стосується і працевлаштування».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, Ingo Joseph/Pexels

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *