ОСТАННІ НОВИНИ

Путін на саміті BRICS хоче створити механізми для посилення війни, – ISW

Наталія Жолинська

|

В Інституті вивчення війни припустили, що 36 світових лідерів, у тому числі з Китайської Народної Республіки (КНР), Індії, Південної Африки та Ірану, прибули до Казані, Республіка Татарстан, на 16 щорічний саміт BRICS, під час якого Росія намагатиметься створити механізми для посилення своїх військових зусиль в Україні. Про це пише Українська правда.

Зокрема, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, міністр торгівлі і промисловості Талібану Нуруддін Азізі, віце-прем’єр-міністр Сербії Александар Вулін, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та інші світові лідери також прибули до Казані 22 жовтня.

Там очільник Росії Володимир Путін зустрівся з президентом КНР Сі Цзіньпіном на полях саміту BRICS, під час якої обидва лідери підкреслили важливість багатогранних відносин між Росією і КНР, в той час як Сі підкреслив, що BRICS є форматом глобального стратегічного співробітництва. 

Крім того, Путін також зустрівся з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді та президентом ПАР Сирілом Рамафосою, з якими обговорив двосторонні відносини, створення багатополярного світового порядку та використання національних валют у взаємних торговельних розрахунках.

Моді знову наголосив на необхідності пошуку «якнайшвидшого» мирного вирішення війни в Україні та підтвердив роль Індії як потенційного посередника.

Міністр закордонних справ Індії Вікрам Місрі повідомив 22 жовтня, що Індія повернула 85 індійських громадян, які недобровільно приєдналися до російської армії, щоб воювати в Україні, і що Моді вестиме переговори з російською владою про повернення ще 20 індійських громадян під час саміту BRICS. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн BRICS.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Фото: УП/kremlin.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *