ОСТАННІ НОВИНИ

П’ять країн погодилися посилити українську ППО, – Умєров

Наталя Дуляба

|

Німеччина та ще чотири країни погодилися допомогти Україні з посиленням протиповітряної оборони. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Нової домовленості щодо посилення ППО Україні вдалося досягнути на засіданні міністрів оборони G7, яке проходило в Неаполі.

Йдеться про угоду, яку Україна підписала з Німеччиною. Втім до проєкту долучаться також Бельгія, Норвегія, Нідерланди та Данія.

«Підписали важливу угоду з Німеччиною щодо негайних дій з посилення системи протиповітряної оборони України. Угода передбачає домовленості, згідно з якими країни-підписанти робитимуть внески у спільні проєкти або фінансуватимуть власні проєкти, спрямовані на зміцнення спроможностей ППО Збройних Сил України», – прокоментував Рустем Умєров.

За його словами, завдяки подібним домовленостям в Україні вдасться краще захистити цивільне населення та об’єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, на початку жовтня Україна отримала від Румунії систему протиповітряної оборони Patriot. Водночас президент Володимир Зеленський каже, що для максимального захисту неба України необхідно 25 таких систем ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: соцмережі Рустема Умєрова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *