ОСТАННІ НОВИНИ

Генштаб збільшує тривалість базової військової підготовки до півтора місяця

Олег Дерев'янко

|

У чотирьох навчальних центрах Збройних Сил України запроваджено нову програму базової підготовки, яка триватиме півтора місяця замість одного. Про це Львівському порталу повідомили у Генштабі.

Так, до проєкту залучили майже 500 новобранців, а основна мета – посилити підготовку та підвищити якість навчання військовослужбовців.

Цей пілотний проєкт реалізується у межах програми «Збереження життя військовослужбовців», ініційованої Головнокомандувачем ЗСУ генералом Олександром Сирським. Після завершення проєкту, який триватиме до кінця року, проведуть аналіз і порівняння результатів підготовки на різних етапах – із термінами один та півтора місяця.

За результатами аналізу будуть надані рекомендації щодо вдосконалення БЗВП.

Крім того, програма базової підготовки включає збільшення часу на вивчення застосування БпЛА та засобів радіоелектронної боротьби, а також підвищення кількості годин для тактико-вогневої підготовки, розвідувально-диверсійної діяльності та навичок виживання на полі бою.

«Враховуючи динаміку й інтенсивність бойових дій, а також застосування нових видів озброєнь та тактик, навчання військовослужбовців має відбуватися постійно — у навчальних центрах, військових частинах, під час ротацій. Це дає перевагу на полі бою, береже життя наших військових та наближає нашу перемогу», – наголосив заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу Збройних Сил України полковник Євген Межевікін.

Як повідомляв Львівський портал, мобілізації в Україні підлягають військовозобов’язані громадяни віком від 25 років. Всі інші віком від 18 до 25 років, придатні за станом здоров’я, (жінки лише за власним бажанням) мають пройти базову загальновійськову підготовку.

Згідно з законодавством, базова військова підготовка в мирний час та в особливий період триває до 5 місяців. Під час воєнного стану – до 3 місяців.

Направлення громадян на базові військові навчання здійснюють районні адміністрації разом із ТЦК і місцевою владою. Для цих навчань ВЛК проходити необов’язково.

15 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначав, що в Україні планують збільшити термін базової загальновійськової підготовки, а також створити Школу інструкторів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Генштаб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *