ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині британець намагався вивезти старовинну ікону

Маркіян Рой

|

На Львівщині британець намагався вивезти старовинну ікону. Ікону виявили в потязі «Київ – Перемишль», який прямував до Польщі. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

Під час огляду пасажирського потяга «Київ – Перемишль», який прямував до Польщі, працівники митного поста «Мостиська-залізничний» виявили в громадянина Великобританії старовинну ікону.

Образ, який може мати антикварну, історичну або культурну цінність, знаходився серед особистих речей іноземця.  Надалі знахідку скерують для проведення експертизи.

Відповідно до Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей», існує перелік об’єктів, що підлягають охороні й можуть бути забороненими або обмеженими до переміщення через кордон. Серед них – культурні цінності, занесені до Державного реєстру національного надбання, Національного архівного фонду та Музейного фонду України.

Триває перевірка обставин спроби вивезення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *