ОСТАННІ НОВИНИ

Україна стане 33-м чи 34-м членом НАТО, – Марк Рютте

Маркіян Рой

|

Новопризначений генсек НАТО Марк Рюттю заявив, що Україна може стати 33 чи 34 членом Північноатлантичного альянсу, який зараз налічує 32 членів. Про це Рютте заявив під час преспідходу до журналістів у Брюсселі, передає hromadske.

«Це означає, що так – у майбутньому НАТО матиме за 33 чи 34-го члена Україну. Наразі виглядає так, що 33-м членом стане Україна. Але може хтось інший проскочить вперед. Але Україна буде членом НАТО у майбутньому – це те, що ми ухвалили у Вашингтоні. Питання тільки у термінах» – сказав він.

Він додав, що наразі НАТО працює над тим, щоб обіцяна двостороння надходила до України, координацією зусиль з реконструкції України та наближення її до стандартів НАТО.

Як повідомляв Львівський портал, питання вступу України в НАТО є першим пунктом плану перемоги України, який публічно представив Володимир Зеленський.

За словами президента, отримати запрошення до НАТО Україна має зараз, а на повноцінне членство потрібен буде час. Втім така модель, каже Зеленський, посилює не лише Україну, а весь Півночноатлантичний альянс.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *