ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Зеленський: «Ми не воюємо одне з одним, ми воюємо з Росією»

|

Президент України Володимир Зеленський, презентуючи свій план перемоги, закликав українців до єдності:

«Дорогий український народе! Шановні присутні!

Партнери України, яким уже був представлений цей наш план, поставилися до нього дуже практично. Уважно. Команди зосереджені зараз на деталях заради дієвої підтримки. Команди почали працювати.

Завтра [17 жовтня] я публічно представлю план перемоги на засіданні Європейської ради. Але для мене було дуже важливо представити його сьогодні вам усім.

Я хочу бути відвертим із вами щодо того, якою сьогодні є ситуація у певній непублічній, різноформатній комунікації і з Україною також. Ми чуємо від деяких партнерів таке слово, як «перемовини», і значно рідше звучить слово «справедливість».

Україна, я це підкреслював неодноразово, відкрита до дипломатії, але до чесної, у сильній позиції. Саме тому в нас є формула миру. Це гарантія перемовин без примусу України до несправедливості. Українці заслуговують на достойний мир.

План перемоги прокладе шлях до цього. План перемоги – це гарантія, що божевільні в Кремлі втратять можливість продовжувати війну. І тому план перемоги є мостом до реалізації формули, до реалізації саміту, шляхом до чесної дипломатії.

Але на цьому шляху Україна має бути сильною, об’єднаною та свідомою того, що Росія не може відпустити нас. Але Росія може та повинна Україну втратити. РФ повинна назавжди втратити контроль над Україною і втратити навіть бажання такого контролю. І водночас це – гарантія спокою для всієї Європи.

І щоб ми досягли цього, я прошу всіх вас працювати, служити Україні, працювати на єдність в Україні та єдність України з партнерами. Переконувати партнерів. Бути тими, хто працює невтомно.

Я дякую кожному й кожній, хто працює саме так заради України. Хто воює заради України. Я дякую всім, на чиїх плечах стоїть Україна.

Іноді в час війни буває так, що суспільство – є такі історичні приклади – поляризується. Але саме завдяки повазі одне до одного та вдячності суспільство зберігається. Попри будь-що, будь-які виклики, попри поляризацію.

Ми не воюємо одне з одним. Ми воюємо з Росією – це наш ворог. Воюємо з ним на полі бою, у міжнародних відносинах, в економіці, в інформаційній сфері, у людських серцях. Вони – ворог. Усередині України ворогів немає.

Ми досягали й досягаємо результатів у битвах завдяки саме нашій єдності. Тому, будь ласка, не втрачаємо єдності. Працюємо разом. Заради України, заради перемоги України.

Якщо втратимо єдність в Україні, ми точно втратимо єдність у Європі. Якщо втратимо єдність у Європі, ми точно втратимо підтримку світу. Всі дивляться на нас. Якщо втратимо підтримку світу, ми програємо в цій війні, як це було століття тому.

План перемоги, серед іншого, дає змогу нам усім в Україні об’єднатись іще більше навколо спільної мети. І саме тому я звертаюся зараз до вас. Хай наша спільна робота загалом, за планом перемоги якнайшвидше обернеться миром для України.

Я дякую всім вам, дякую, хто з Україною! Пишаюсь усіма нашими людьми. Дуже вірю в Україну. Слава Україні!».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *