ОСТАННІ НОВИНИ

Що передбачає план перемоги Зеленського

Маркіян Рой

|

У середу 16 жовтня президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді свій План перемоги, який складається із п’яти пунктів і трьох таємних додатків. Про це стало відомо з трансляції засідання.

За словами, глави держави та партнери повинні разом змінити обставини так, щоб війна закінчилася, щоб росія «була примушена до миру».

Президент наголосив, що росія не шукає чесного миру, правитель держави-агресора Володимир Путін збожеволів і хоче війни, особисто він не зміниться, він глухий до всіх інших.

Зеленський зазначив,  якщо план вдасться реалізувати, то війну можна буде завершити не пізніше наступного року.

Перший пункт – геополітичний, наступні два – військові, четвертий – економічний і п’ятий – безпековий. Перші чотири призначені на час війни, щоб її завершити, а п’ятий – на період війни.

Перший пункт – запрошення до НАТО. Він полягає в тому, що Україну запросять до Альянсу вже «зараз», каже Зеленський.

Другий пункт – оборона. Реалізувати його Зеленський пропонує через:

  • успішне продовження на території Курської області росії;
  • знищення наступального потенціалу на окупованій території України;
  • спільні операції з партнерами для збиття російських ракет і дронів;
  • зняття обмежень дозволу на застосування західної зброї вглиб території росії;
  • надання далекобійних засобів ураження.

Цей пункт має таємний додаток, до якого мають доступ деякі партнери.

Третій пункт – стримування російської агресії. Під нього теж є таємний додаток, до якого мають доступ лідери США, Британії, Італії. Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний пакет стримування подальшої російської агресії.

Четвертий пункт стратегічний економічний потенціал. Цей пункт зосереджений на цінних ресурсах України – урану, титану, літій, графіт тощо, які є однією з цілей росії у війні. Україна пропонує США, разом із ЄС та іншими партнерами укласти угоду щодо спільного захисту українських критичних ресурсів, спільного інвестування та використання економічного потенціалу. Цей пункт також містить таємний додаток.

Пʼятий пункт – розрахований на післявоєнний час. Український досвід має бути використаний для всього Альянсу і захисту Європи. Київ пропонує заміщення американських військових у Європі українськими після війни.

За словами Зеленського Україна та партнери повинні разом змінити обставини так, щоб війна закінчилася, щоб росія «була примушена до миру».

«росія повинна програти у війні з Україною, і це не може бути замороженням конфлікту. Ми маємо реалізувати план Перемоги, щоб змусити росію приєднатися до Саміту Миру і завершити цю війну.. »,  – каже Зеленський.

Раніше повідомлялось, що Володимир Зеленський Зеленський представить План перемоги на «Рамштайні» та презентував його у Італії та Франції.

Як також повідомляв Львівський порталключовим моментом плану перемоги є отримання дозволу від міжнародних партнерів, зокрема США, на удари по військових об’єктах на території росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *