ОСТАННІ НОВИНИ

Російські окупанти вбили майже 90 українських журналістів від початку війни

Наталія Жолинська

|

Від початку повномасштабного вторгнення російські окупанти скоїли 637 злочинів проти журналістів та медіа в Україні, зокрема вбили 88 медійників. Про це повідомили в управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

Так, росіяни вбили 88 українських медійників (з них 11 загинули під час виконання своїх завдань), ще 29 журналістів викрали. 14 журналістів зникли безвісти, а 40 – отримали поранення. Загалом 43 рази журналістів обстріляли війська РФ 235 медіа припинили свою роботу через російське вторгнення. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що на окупованій території України зникла журналістка Вікторія Рощина. 

Лише у травні 2024 року терористична російська федерація вперше визнала, що українська журналістка Вікторія Рощина у полоні. 

Представник ГУР Андрій Юсов розповів, що Рощина мала бути включена до одного з найближчих обмінів полоненими. Її мали етапувати до в’язниці «Лефортово» у Москві, аби підготувати повернення в Україну. 

За даними ЗМІ, про смерть 27-річної журналістки Вікторії Рощиної повідомило російське Міністерство оборони у відповідь на звернення батька журналістки Володимира Рощина від 28 серпня 2024 року. 

Лист Міноборони РФ, датований 2 жовтня 2024 року, був надісланий електронною поштою 10 жовтня 2024 року. У короткому повідомленні зазначена дата смерті журналістки – 19 вересня 2024 року, а також те, що її тіло повернуть «українській стороні в рамках обміну тілами затриманих осіб». 

Обставини та причини смерті не повідомляються. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *