ОСТАННІ НОВИНИ

За день надійшло більше 2000 викликів про «замінування». За більшістю стоять росіяни, – Нацполіція

Наталя Дуляба

|

Масові замінування, які покотились всіма областями України 14 жовтня, виявились неправдивими. Більшість анонімних листів надійшла з російських ІР-адрес. Про це Львівському порталу повідомили у Національній поліції.

«Опрацьовано понад 2000 викликів, в основному це інформація про мінування адмінбудівель. Переважна їхня більшість надійшла з російських IP-адрес», – звітують правоохоронці.

За фактами надання завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян відкрито кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років тюрми.

Зазначимо, масові повідомлення про замінування різних установ у низці областей України, в тому числі й у Львові, надійшли 14 жовтня. Інформацію відразу взялись перевіряти правоохоронці, вибухотехніки, кінологи та інші служби, на місцях почались перевірки.

Відомо, що анонім попереджав нібито про закладення вибухівки більше ніж у 60 дипломатичних установах України та підрозділах МЗС, в органах державної влади, місцевого самоврядування, в навчальних закладах.

Водночас у поліції відразу припустили, що за цим масовим «замінуванням» стоїть Росія. Таким чином ворог намагається дестабілізувати ситуацію у регіонах, тож застосовує для цього інформаційно-психологічні спецоперації.

Правоохоронці закликали українців не панікувати в таких випадках, адже у них існує напрацьований алгоритм дій в таких ситуаціях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *