ОСТАННІ НОВИНИ

Збитків на 5 млн грн: на Львівщині керівник держпідприємства передав в оренду нерухомість без аукціону

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці повідомили про підозру керівнику одного з державних підприємств на Львівщині, який організував незаконну передачу в оренду нерухомого майна освітньому закладу. Сума держзбитків становить понад 5 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.  

За даними слідства, у 2023 році підозрюваний, зловживаючи службовим становищем,  організував незаконну передачу в оренду нерухомого майна приватному навчальному закладу. 

Зокрема, без проведення аукціону органом Фонду держмайна регіону та за заниженою платою за користування нерухомості, яке належить державі. Для цього чоловік склав, підписав та завірив печаткою державного підприємства «вигідний» Попередній договір користування індивідуально визначеної нерухомості із суб’єктом. 

За цим договором навчальний заклад сплатив лише 30% від загальної розрахункової суми визначеної висновком про вартість майна. Проте підозрюваний достовірно знав, що орендна плата визначається результатами аукціону, а також те, що здійснюється сплата до бюджету 70% від загальної розрахункової суми  від плати за користування майном. Відтак, Держбюджету України завдано більше 5 мільйонів гривень збитків. 

Правоохоронці повідомили про підозру керівнику держпідприємства. Йому інкримінують зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Вирішується питання щодо тримання його під вартою. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *