ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція встановила причину масштабної ДТП з десятками потерпілих біля Львова

Наталя Дуляба

|

Масштабну аварію біля Львова, у якій загинули три людини і 34 постраждали, спровокував водій вантажівки, виїхавши на смугу зустрічного руху. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні поліції.

ДТП сталась у п’ятницю вдосвіта, 11 жовтня, о 06:25 на трасі Київ – Чоп біля села Чишки Львівського району.

Попередньо встановлено, що водій вантажівки Renault виїхав на смугу зустрічного руху, де врізався в мікроавтобус Mercedes Sprinter, після чого зіткнувся з легковиком Skoda та з пасажирським автобусом Plaxton Elite.

Зазначимо, що вантажівка мала брендинг «Нової пошти», а пасажирський автобус був від міжнародного перевізника Flixbus, який прямував за маршрутом Варшава – Одеса.

За кермом вантажівки перебував 25-річний мешканець Харківської області. Мікроавтобусом керував 66-річний мешканець Львівського району, легковиком – мешканець Дрогобицького району віком 19 років, автобусом – 35-річний житель Хмельницького.

Станом на 16:40 відомо, що від отриманих травм загинув водій вантажівки, його пасажир – 28-річний харків’янин та другий водій автобуса віком 49 років.

Травми дістали 34 людини, в тому числі четверо дітей віком 5, 7, 13 і 16 років. Всі вони є мешканцями Одеської та Харківської областей, також постраждали й четверо іноземців.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Санкція статті передбачає покарання – від трьох до восьми років тюрми з позбавленням водійських прав терміном до трьох років або без такого.

Розслідування триває.

Нагадаємо, відразу після цієї масштабної ДТП до лікарень Львова ушпиталили 32 постраждалих, зокрема й трьох дітей. Троє людей є у важкому стані в реанімації, всі діти дістали струс мозку, проте їхній стан стабільний.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *