ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці почали розслідування після смерті журналістки Вікторії Рощиної

Олег Дерев'янко

|

Кримінальне провадження щодо зникнення журналістки Вікторії Рощиної докваліфікували як воєнний злочин з умисним вбивством. Розпочато досудове розслідування. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

10 жовтня у медіа оприлюднили інформацію про смерть української журналістки Вікторії Рощиної, яку незаконно утримувала російська федерація.

У звʼязку із цим, кримінальне провадження, розпочате за фактом її зникнення за ч. 1. ст. 438 КК України докваліфіковано частиною 2 ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством.

Розпочато досудове розслідування.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на окупованій території України зникла журналістка Вікторія Рощина.

Лише у травні 2024 року терористична російська федерація вперше визнала, що українська журналістка Вікторія Рощина у полоні.

Представник ГУР Андрій Юсов розповів, що Рощина мала бути включена до одного з найближчих обмінів полоненими. Її мали етапувати до в’язниці «Лефортово» у москві, аби підготувати повернення в Україну.

За даними ЗМІ, про смерть 27-річної журналістки Вікторії Рощиної повідомило російське міністерство оборони у відповідь на звернення батька журналістки Володимира Рощина від 28 серпня 2024 року.

Лист міноборони рф, датований 2 жовтня 2024 року, був надісланий електронною поштою 10 жовтня 2024 року. У короткому повідомленні зазначена дата смерті журналістки – 19 вересня 2024 року, а також те, що її тіло повернуть «українській стороні в рамках обміну тілами затриманих осіб».

Обставини та причини смерті не повідомляються.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Вікторії Рощиної

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *