ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські хірурги врятували дитину з пухлиною, яку помилково три місяці лікували від застуди

Олег Дерев'янко

|

Львівські хірурги прооперували 11-річну хмельничанку, яку впродовж трьох місяців щовечора мучила лихоманка. Спочатку її лікували від застуди, але згодом виявили, що причиною підвищеної температури була пухлина. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Ще на початку літа ввечері в Богданки Цьмух раптово підвищилась температура. На ранок лихоманка минула, але вже ввечері температура тіла знову піднялась. Попри відсутність будь-яких інших симптомів, місцеві лікарі вирішили, що в дівчини, ймовірно, ГРВІ. Коли температура підіймалася до 38 і вище, дитині її збивали. І так щовечора.

Зрештою, за кілька тижнів 11-річну хмельничанку відправили на рентген. На ньому медики й побачили, що на нижній долі лівої легені є новоутвір. А вже за допомогою КТ-обстеження виявили що ж саме розрослося в легені дівчинки – доброякісний новоутвір, який називається міофібробластична пухлина.

На момент виявлення вона займала вже половину органу і починала здавлювати й верхню частинку легені. Пухлина росла та далі тисла б уже на серце та діафрагму. І зрештою – дівчинка б померла. Потрібно було видаляти новоутвір.

За порятунком батьки Богданки поїхали до львівської дитячої лікарні св. Миколая. Аби переконатись, що пухлина точно доброякісна, спеціалісти спершу виконали дівчинці біопсію під КТ-навігацією. Її результати були хорошими, а це значить – Богданку вже можна було оперувати. На момент хірургічного втручання дівчинку лихоманило вже цілих три місяці.

Хірурги виконали Богданці торакоскопічну нижньодольову лобектомію. Це мініінвазивна, тобто малотравматична операція. Пухлину розміром 8х8 сантиметрів спеціалісти змогли видалити через чотири проколи по 0,5 см.

Операція тривала дві години та минула успішно. Вже на четверту добу після втручання Богданка повернулася додому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Перше медоб’єднання Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *