ОСТАННІ НОВИНИ

Сили ППО збили над Україною 32 ударних БпЛА та два «Кинджали»

Наталія Жолинська

|

У ніч на 7 жовтня та протягом ранку Силам оборони вдалось збити над Україною 32 «Шахеди» та дві аеробалістичні ракети «Кинджал». Про це повідомили у Повітряних Силах.  

Загалом, росіяни атакували Україну:  

  • балістичною ракетою «Іскандер-М», 
  • керованою авіаційною ракетою Х-59,  
  • ракетою невстановленого типу; 
  • ударними БпЛА.

Повітряні цілі окупанти випускали із Курської та Бєлгородської областей (РФ), а також з пускових районів: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ (РФ). 

Окрім цього, близько 08:20 війська РФ завдали удару трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тамбовської області (аеродром вильоту – Саваслєйка). 

В результаті протиповітряного бою підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» на Київщині та 32 ударних БпЛА у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях. Ще 37 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно, внаслідок активної протидії РЕБ (інформація уточнюється).

Також є декілька влучань російських ударних БпЛА у прифронтовій Харківщині. Та один із трьох «Кинджалів» влучив у районі аеродрому Старокостянтинів у Хмельницькій області. 

Зазначимо, що один російський БпЛА досі перебуває в українському повітряному просторі. Бойова робота Сил оборони триває. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *