ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони відправило «Укрпошті» 70 тисяч повісток

Наталія Жолинська

|

Міністерство оборони за допомогою Реєстру військовозобов’язаних сформувало 70 тисяч повісток, які відправило «Укрпошті» для оповіщення військовозобов’язаних громадян. Про це пише Ukrainian Military Pages. 

Зокрема, сформовані реєстром повістки підписані електронними підписами начальників ТЦК та мають QR-код, який при бажанні можна перевірити за допомогою камери смартфона і застосунку «Резерв+». 

Водночас, в алгоритмах формування повісток виявлені деякі проблеми. Зокрема, повістки формуються в тому числі й на військовозобов’язаних з оформленим бронюванням чи відстрочкою, а також на тих, хто згідно з цим же реєстром вже призваний на військову службу.  

Наразі не відомо як працює механізм відбору повісток, але раніше заявлялось, що це може бути принцип «лотереї» – так званий «рандомайзер», який випадково обиратиме серед військовозобов’язаних, які відповідають вимогам мобілізації.  

Як повідомляв Львівський портал, з 18 липня в Україні дозволили розсилати повістки поштою. Їх «Укрпошта» надсилає у вигляді звичайного рекомендованого листа. При цьому повістку вважають врученою, навіть якщо людина не з’явилась забрати рекомендований лист або відмовилась його отримувати.   

Також влітку для ТЦК спростили процедуру виписування повісток. Тепер на централізований друк повісток, який мають здійснити ще до кінця 2024 року, уряд вже виділив майже 72 млн грн 

Детальніше про те, як на Львівщині формують і вручають повістки, читайте за цим посиланням.    

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *