ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові оцифрували більше 200 прижиттєвих видань Івана Франка

Наталя Дуляба

|

Дім Франка оцифрував понад 200 видань, надрукованих ще за життя легендарного поета. Незабаром усі охочі зможуть побачити унікальні книги онлайн. Про це Львівському порталу повідомили в адміністрації музею.

Всі дві сотні прижиттєвих видань Каменяра досі зберігались у колекціях Дому Франка та Інституту франкознавства ЛНУ імені Івана Франка. Зараз їх вперше вдалось оцифрувати, йдеться всі книги, видані за життя поета, і які збереглись дотепер.

До цієї ініціативи також долучилась й Львівська наукова бібліотека імені Василя Стефаника, яка оцифровує прижиттєві книги Франка зі своїх фондів.

Найближчим часом усі ці видання будуть доступні для онлайн-перегляду на сайті Дому Франка, де, до речі, вже є низка інших оцифрованих книг Каменяра. Втім музейники наголошують, що при використанні цих матеріалів обов’язково слід вказувати джерело.

Фахівці привідкрили завісу самого процесу оцифрування, ось як все відбувається:

Додамо, що проєкт із оцифрування прижиттєвих видань Івана Франка реалізують за підтримки Українського культурного фонду спільно з Інститутом франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка та Львівською національною науковою бібліотекою України імені Василя Стефаника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Скриншот із відео, Дім Франка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *